מקינטה באיטלקית פירושו "מכונה קטנה". והיא אכן משמשת את האיטלקים כבר שנים רבות להכנת קפה איטלקי על הכיריים בבית. המקינטה היא אביזר חובה בכל בית איטלקי, אולם הוא הפך למכשיר פופולארי להכנת קפה איכותי ברחבי העולם, והיום בתים רבים בישראל מצוידים במקינטה ומכינים גם הם קפה איטלקי איכותי.
הקפה שמפיקה המקינטה הוא קפה חזק בעל ארומה חזקה ומרקם עדין. זהו קפה טעים במיוחד, וניתן להוסיף לקפה חלב או קצף חלב, ולהכין על בסיס האספרסו המוכן קפה הפוך, לאטה, קפוצינו וכל משקה אחר שרוצים. המקינטה מפיקה קפה הנקרא מוקה ולא קפה אספרסו, וזאת בגלל ההבדל של לחץ המים העומד במקינטה על 3.5.
המכשיר בנוי משלושה חלקים : חלק תחתון למילוי מים, חלק אמצעי לקפה הטחון וחלק עליון. במהלך ההרתחה על הכיריים המים מתחממים וגולשים כלפי מעלה, כך שהם נדחסים דרך גרגירי הקפה ונהפכים לאספרסו בחלק העליון של המקינטה.
לאחר השימוש במקינטה חשוב לשטוף את המקינטה במים בלבד ולייבשה כשהיא פתוחה על מנת לנקז את כל הנוזלים.
הוראות שימוש במקינטה שלב אחר שלב:
1. מלאו מים במיכל התחתון עד למגרעת או היעזרו במדיד מים למילוי הכמות הרצויה.
2. מקמו את הפילטר בתוך החלק המיועד במקינטה
3. מלאו את הפילטר בקפה אספרסו טחון- חשוב שלא לדחוף את האבקה.
4. הדקו והבריגו היטב את חלקי המקינטה וסגרו את המכסה.
5. הציבו את המקינטה על הכיריים להרתחת המים.
6. הסירו את המקינטה מהאש בשליש האחרון והמתינו את שארית הזמן כאשר המקינטה כבא אינה על האש.
7. מזגו לכוסות והוסיפו חלב וסוכר לפי הטעם.
שאול רובין
(ייעודכן בהמשך)
(ייעודכן בהמשך)